Нова Зеландия стана поредната страна, която блокира предложение за използване

...
 Нова Зеландия стана поредната страна, която блокира предложение за използване
Коментари Харесай

Нова Зеландия стана поредната страна, блокирала Huawei

 Нова Зеландия стана следващата страна, която блокира предложение за потребление на телекомуникационно съоръжение на китайската компания Huawei от съображения, свързани с националната сигурност.
Телекомът Spark New Zealand искаше да употребява съоръжение на Huawei за своята 5G мобилна мрежа.

Новозеландска държавна организация обаче разгласи, че договорката би " породила обилни опасности за националната сигурност ".

Предприетият ход е част от разрастващата се наклонност против потреблението на артикули на китайски софтуерни компании от съображения за сигурност, написа BBC.

В няколко страни се построяват 5G мрежи, които ще образуват идната забележителна вълна в мобилната инфраструктура.

Huawei, която е най-големият производител на съоръжение за телекоми в света, се сблъска със опозиция от страна на задграничните държавни управления поради риска от това, че технологиите й могат да бъдат употребявани за шпионаж.

От Spark осведомиха, че са били известени от новозеландското държавно управление, че потреблението на съоръжение на Huawei за плануваната 5G мрежа " би породило обилни опасности за националната сигурност ".

Случващото се в Нова Зеландия идва, откакто Австралия реши да не разреши на Huawеi и китайската компания ZTE да дават 5G технологии за безжичните мрежи в страната, също поради опасения към националната сигурност.

Съединени американски щати и Англия също имат опасения към технолгиите на Huawei, а компанията е обсъждана под лупа в Германия, Япония и Южна Корея.

Миналата седмица Wall Street Journal писа, че държавното управление на Съединени американски щати се пробва да убеди мобилните оператори в страната да не употребяват съоръжение на Huawei.

Има една страна, която застана зад Huawei – Папуа Нова Гвинея разгласи тази седмица, че китайската компания ще построи нейната интернет инфраструктура.

Тихоокеанската нация регистрира скок на китайските вложения в последното десетилетие.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР